На 15 и 16 юни ДЮШ Малеш 1940 – Микрево се готви за домакинството на голям спортен празник – Втория международен детски турнир под патронажа на кмета на община Струмяни Емил Илиев. С изключителна радост домакините приеха почетния патронаж на големия български треньор и приятел на кмета – Димитър Пенев, който морално застава зад инициативата на общината и при възможност ще присъства на спортното събитие.

Футболният турнир от тази година ще носи името „МИНИ ФУТБОЛНА МАГИЯ” с участието на отбори набор 2002-2003 от България, Гърция и Македония. До този момент са потвърдили участие детските отбори на ЦСКА, ОФК Пирин 2001 Благоевград, Вихрен Сандански, Беласица Петрич, от Гърция Арис Солун, от Македония ФК Василево, Брегалница Щип, очаква се скоро да потвърди участието си и отборът на Ираклис Солун.

Турнирът ще излъчи златни, сребърни и бронзови медалисти, и ще се връчи купа на най-добрия отбор.

С изключителна радост очакват своите приятели малките футболисти от Малеш 1940 Микрево, които на 25 и 26 май2003 демонстрираха добра подготовка и висок спортен дух в организираните спортни празници на община Щип, Р Македония. В турнира участваха 5 отбора, от които само малешевци бяха български отбор.

В първия мач играха малките български футболисти надиграха домакините набор 2003 с 8:2 като изключителен голмайстор се прояви Иво Илиев с пет попадения, Ангел Бараков – 1, Георги Филипов – 2 гола. Вторият мач отборът игра с Академия Миа Куманово, набор 2002 и загуби с 2:1. Третият мач играха с Куманово, набор 2002, и отново със загуба 3:1. Последният мач играха с домакините Брегалинца-Щип със загуба от 4:2. Срещите бяха приятелски и малките спортисти на община Струмяни гостуваха в домовете на отбора на домакините и лично бяха поздравени от кмета на Щип.

„Такива турнири са полезни за децата, въпреки че играха с по-големи от тях и пак се представиха достойно.- сподели Методи Тушев, треньор на ДЮШ „Малеш 1940”-Микрево.- Създаваме контакти, каляваме се в битки и се подготвяме за Втория международен турнир „ Мини футболна магия” – Микрево 2013. На 15 и 16 юни ще превърнем терените на Микрево и Струмяни в магия на детския мач и приятелство!”