На стадион „Христо Ботев“ в Габрово стартира първият от серията регионални турнири в Каменица ФЕНкупа’11. От всички 95 отбори участници в квалификациите, 64 се класираха до финалния кръг и битката за титлата регионален шампион. Тимовете са представители от Плевен, Габрово и Севлиево. Победителят от окръга и класиралият се на второ място отбор ще мери сили с останалите 23 тима на Големия финал през септември. Наградата за националния шампион е правото да избере сам любим отбор от Европа, чийто мач да гледа на живо. Както винаги, Каменица ще подари екскурзия до избраната дестинация и билети за бленувания мач.

Кметът на Община Габрово - Николай Сираков откри едно от най-големите спортни събития в града с думите: „Може да сме аматьори във футбола, но сме професионални фенове“ и пожела успех на всички участници. Мачовете привлякоха стотици габровци на зрелищен аматьорски футбол в съботния ден. Шоуто бе допълнено от звездното трио на Дарик радио: Томислав Русев, Иво Райчев и Мишо Дюзев. Водещите допълниха със шеги и закачки атмосферата и успяха да вдигнат духа на феновете, играещи в най-мащабния аматьорски турнир на Балканите.

Най-оспорваният финален мач е в неделя, 1-ви май от 12.30 часа. След неговия край ще станат ясни първите регионални победители в Турнира на годината. Церемонията по награждаване ще започне в 13.00 часа. Тогава по традиция организаторите на Каменица ФЕНкупа ще наградят победителите и ще отличат най-талантливите в категориите „Най-добър вратар“, „Най-атрактивен играч“ и „Най-спортсменски отбор“.

В Габрово отново за първи път екипът от скаути на Димитър Пенев ще следи за най-добрия играч в региона. Само един от всички участници в зоналния кръг ще има щастието да бъде избран да стане част от „Звездния тим“ на Каменица. Ръководен от култовия треньор на България тимът, който ще събере най-добрите участници в турнира от цялата страна, ще има мисията да победи отбора-шедьовър от ‘94-та година. Негов капитан ще бъде Йордан Лечков, който ще има задачата да събере част от легендарните си съотборници за зрелищния мач, планиран за началото на юли.

Всички участници в турнира ще открият снимки и видео от своите мачове на www.kamenitzafanclub.com и официалната страница на турнира във Facebook.