Бившият футболист на Левски Йордан Терзиев изведе своя отбор Easy Credit до шампионската титла във втория сезон на Банковата лига. Футболната надпревара противопоставя финансовите институции в България на футболния терен и се радва на огромен интерес сред тях. За втора поредна година надпреварата бе организирана от RD Sport и се проведе на терените на едноименния комплекс в Студентски град в София.

Воденият от Терзиев тим финишира убедително на първо място, като от 18 мача спечели 17, а само в един завърши наравно. Втори останаха момчетата от ДСК, за които това бе дебют в надпреварата, а трети завърши силният тим на Уникредит Булбанк, воден от бившия наставник на Левски Ангел Станков.

Бивш левскар триумфира в Банковата лига

Церемонията по награждаването не отстъпваше на най-добрите образци в това отношение. Много купи, медали и индивидуални отличия бяха връчени на призьорите от красиви момичета.

Бивш левскар триумфира в Банковата лига

За «Най - добър вратар» в надпреварата бе избран стражът на шампионите Марио Димитров. Отличието за «Най - добър полузащитник» отиде при Георги Дойчинов от Уникредит Булбанк. Логично за «Най - добър нападател» бе избран голмайсторът на турнира Пламен Мушков от СиБанк. «Най - полезен състезател» на Банкова лига 2012/2013 стана Явор Георгиев от ДСК. За втора поредна година за «Най - атрактивен състезател» бе избран Румен Домбашов от Райфайзенбанк, а наградата за отборен феърплей отиде при дебютантите от TBI Credit. Президентът на RD Sport Румен Джабарски награди шампионите и гарантира, че вече се работи по организацията за третия сезон на първенството на банкерите.

Бивш левскар триумфира в Банковата лига