Регионаленият кръг на „Аматьори срещат професионалисти” в Бургас даде шанса на непрофесионални футболисти да използват част от съоръженията на най-добрата футболна база в момента у нас – спортен комплекс „Лазур”.

Турнирът се провежда на помощните игрища до самия терен. Организаторите целят да вдигнат нивото на аматьорския футбол у нас като доближат максимално аматьорите-любители на спорта до изживяването от играта при професионалния футбол.

В 22.45 часа тази вечер съдийският сигнал ще постави финалът на поредицата мачове от квалификационния кръг в турнира на „Ариана” в Бургас. 76 са отборите, които участват в надпреварата „Аматьори срещат професионалисти”, която започна в ранния петъчен следобед в черноморския град.

Мачове ще се играят до неделя, а победителят в градското първенство ще се класира за националния финал, наред с отборите, които заеха призовите места в София, Благоевград, Пловдив, Стара Загора, Русе, Шумен, Варна и шампионът от Хасково, който ще стане ясен на 4 юли. Тимовете в Бургаското издание бяха разпределени в 8 групи от по 3 отбора. Събралите най-много точки продължат напред към финалите в неделя.