Отборът на „Адвокати” e регионален шампион в турнира „Аматьори срещат професионалисти”, който се проведе през уикенда в Русе.„Адвокатите” спечелиха и седемте си мача с голова разлика 11:3.

Във финалния мач те „пледираха” с 1:0 срещу претендентите за купата – тима на „Миньорите”. Победителите отбелязаха решаващия гол в средата на второто полувреме. В челните места се наредиха отборът на „Експресо” с 3-то място, 4-ти са „Питонго”, като резултатът от тяхната среща на малкия финал бе 2:0.

Кметът на Русе Божидар Йотов, бе специален гост на церемонията по награждаване. „Адвокати” ще играят срещу победителите на другите 9 града, в които се провежда турнирът.

Покровителят на българския футболист-аматьор Краси Радков награди с медали русенските финалисти. Организаторите връчиха и три индивидуални награди за топ играч, голмайстор и феърплей на турнира.

За своите 11 попадения в противниковите врати Християн Христов от „Експресо” бе отличен като голмайстор. Николай Петров от „Микеле” бе обявен за феърплей футболист, а топ играч на Русе стана Деян Димов от тима „Адвокати".