144 отбора ще се състезават за купата на „Аматьори срещат професионалисти” в Пловдив, стана ясно, след като приключи записването за турнира. Жребият ще се проведе на 29 април в спортен комплекс „Оптимум”. Мачовете в града на тепетата ще се играят уикенда между 30 април и 2 май.

„Аматьори срещат професионалисти” с Ариана протича по схемата „Бергер”. По време на конференцията ще бъде теглен жребият, за да бъдат определени отборите, които играят за елиминации и тези, които участват директно в групова фаза.

 

Турнирът в Пловдив започва на 30 април, от 15.00 ч. и ще продължи три дни от 30 април до 2 май на игрище „Оптимум”. В петък отборите ще играят елиминации, в събота – групови фази, а в неделя ще бъде регионалният финал, който ще отличи отбора – победител за Пловдив. На финала на турнира той ще се състезава с още 9 отбора, сред които и шампионите за Благоевград – „Атлетик Грамада” и победителите от Стара Загора – „Ивис”, за неповторимата възможност да „скрие топката” на Националния шампион за 2010 година.

Специален гост на финала в неделя ще бъде колоритният български актьор и посланик на турнира Краси Радков, който лично ще награди финалистите в турнира за Пловдив. Победителите ще получат впечатляващата ръчно изработена купа във формата на чаша Ариана, пълна с 3 литра бира.