МФК Варна е първият от българските клубове по футзал, в който идва на проби чужденец. В неделя в морската столица пристига бразилецът Едуардо Виана. След кратка адаптация и запознаване с обстановката той ще се включи в тренировката на отбора, която традиционно се провежда във вторник, информираха от клуба.

Виана не се е занимавал професионално с футзал, но обича тази игра и има голямо желание да се развива. Твърди, че е в страхотна физическа форма и е готов да излезе на площадката. Пивотът е висок 179 см и тежи 74 кг.

Бразилецът се е свързал с председателя на управителния съвет на МФК „Варна“ Александър Неделчев. Виана трябваше да пристигне във Варна през първата седмица на януари. Проблеми обаче попречиха на играча да долети в България на проби.

„За съжаление трябва да забравя моята мечта да играя с вас“, беше написал в един от имейлите си Едуардо. Явно обаче мечтата му е на път да се сбъдне. Той от известно време следи развитието на МФК Варна и сам изяви желание да стане част от състава.

В тактически упражнения и двустранна игра премина вчерашната тренировка на МФК Варна. На нея присъстваха всички играчи.

В зала „Владислав“ беше и председателят на управителния съвет на клуба Александър Неделчев. Треньорът Веселин Бранимиров и техническият директор Венко Иванов също се включиха активно в заниманията на отбора, като наставникът на тима направи пробива на деня. Двамата бяха в четворките, които се оформиха за двустранната игра. Срещата в зала „Владислав“ премина много оспорвано.

В единия отбор бяха Благовест Марев, Павел Павлов, Ивайло Борисов, Христо Димитров от МАГ, Станислав Иванов и Веселин Бранимиров. Срещу тях излязоха Георги Георгиев, Бойчо Марев, Исмет Хаджиев, Виктор Викторов, Владимир Гочев и Венко Иванов. В ролята на арбитър беше контузеният Борис Трендафилов. Радостта след „сблъсъка“ беше за четворката на Венко Иванов, която стигна до победата не без помощта на рефера.