Във връзка с подпомагането и развитието на футбола, както и популяризирането му сред юношите и младежите в град Златоград, Общинската администрация стартира дарителска кампания за извършване на частичен ремонт на стадиона в града, както съблекалните и прилежащите площи около съоръжението.

„Основната ни цел е спортът да се превърне в притегателна сила за младите хора в нашия град. Искаме спортът, и в частност футболът да се превърнат в алтернатива и противопоставяне на влиянието на алкохола, цигарите и наркотиците”, заявяват от общината.

От тази година местният футболен тим – ФК Вихър стартира участие в първенството на окръжната футболна група. На стадиона в града вече е назначен и отговорник, който ще следи за оборудването и поддръжката на съоръжението.

В общината ясно съзнават, че проектът, с който са се заели изисква сериозно съдействие и подкрепа от страна на бизнеса и гражданите. Именно поради тази причина, всеки който желае да подпомогне инициативата може да го направи чрез дарение на финансови средства. Банковата сметка, на която може да бъде подпомогната инициативата е: ДСК: BG66STSA93000015564395