Бившият наставник Левски Велислав Вуцов изрази увереността си в Гол линия, че Левски ще стане шампион на А група през новия сезон. Специалистът сподели и болката си от начина, по който се раздели със „синия” клуб. Вуцов даде коментара си и за скандалите свързани със съдийството в родното първенство, като добави още, че няма намерение да се захваща с работа до края на годината.

„Общо взето има изненади в първенството до този момент, има и закономерни неща. За мен закономерните неща са повече. Има и нелогични и нереални неща. Представянето на някои отбори и класирането им на този етап, ме изненадват както приятно, така и неприятно.

„Предполагам, че първенството ще бъде оспорвано до края. Няма отявлен лидер, който да показва постоянна игра, с която да се откъсне напред в класирането.

Очаквах Левски още от самото начало да дръпне. Вярвам, че потенциалът ще се развие занапред. Сигурен съм, че ще стане шампион.

Приятна изненада е отборът на Сливен. Победата днес, над Вихрен, не идва случайно. Отборът играе добре, разполага с млади играчи. Надявам се да стигне далеч. ЦСКА също ме изненада приятно след всички промени в тима, определено „червените” играят стабилно и имат място в челото.

Не съм претръпнал от раздялата с Левски. Дори ми е още по-тежко. Няма да се оправдавам. Никога няма да кажа нещо срещу Левски. Няма да бъда краен срещу хората, които са ме обидили.

Намирам доста грешки в мен, но те не са свързани с футболни неща. Подцених хора, за които бях предупреден, че могат да повлияят на кариерата в Левски. Мислех, че с футболистите, с които разполагах, и начинът на игра, който започнахме да развиваме, щеше да се получи нещо хубаво.

Симонович, каза, че щял да си изяде дипломата, ако бе отпаднал от БАТЕ с Левски, но нека първо да си вземе диплома, пък тогава да я хвърля. Аз го поздравявам за това, което е свършил в Сливен до този момент.

Всички нападат съдиите, аз не искам да бъда краен, не искам хората да си мислят, че се радвам на проблемите с реферите. Аз обаче бях казал, че рано или късно ще излязат наяве някои неща. Че има доста натиск върху тях. В момента младите съдии, които са налагани, нямат нужния опит. В момента в съдийството ни няма качествени кадри. Трябваше да се задържат по-старите съдии, независимо от проблемите, за да може младите да натрупат опит в по-долните дивизии, това им е проблемът в момента, не натиск.

На този етап се занимавам със семейството си. Имам възможност за това в момента. Много съм им липсвал докато съм работил. Живеем във Варна, на тоя етап съм вкъщи, ходя на риба. Много хора ми казват – почивай. Бях взел решение, че няма да се върна на работа до края на годината. Предложения за работа имам. Даже и днес имах. Но съм решил, че до Нова Година няма да работя. Имам вариант за чужбина. Ще видим/

Не ми е удобно да се върна на „Герена” да гледам мач. Не пропускам среща иначе. От четвъртък-петък се настройвам за двубоите на отбора, все едно аз ще го играя. Не ми е удобно да отида на „Герена”.

100 процента сигурен съм, че потенциалът на Левски е много по-голям от този на Жилина. Лошото е, че малшансът сполетя тима под мое ръководство. Гледах мача с БАТЕ 7-8 пъти. В настоящия си вариант Левски има много голям потенциал.

Мисля, че първо трябва да започна на ново. Доста журналисти опитаха да сипят помия по мен. Първо трябва да изчистя името си. Левски ме изтри от своята памет. А не толкова аз. Чувствам този тим като собствена майка. Но в Черно море се чувствах много добре. В Левски не можах да изпитам удоволствието, което заслужавам. Бях под голямо напрежение през цялото време. Не съм се предавал, убеден съм, че имам качества да постигна големи успехи”, сподели в Гол линия Велислав Вуцов.