Второто издание на Ювентус джуниър камп приключи успешно в края на седмицата. Лицензираният лагер на най-титулувания италиански клуб се проведе между 25 и 29 юни на Стадион „Берое“ в Стара Загора, а в заниманията се включиха 87 участника. В четвъртък вечерта пък, на специална церемония в Античната улица на Регионалния исторически музей бъдещите футболисти получиха своите сертификати. Атмосферата на над 19 века подчертано впечатли децата и родителите, а аплодисментите им заслужи и ансамбъл „Загорче“, които имаха голяма заслуга и за откриването.

Кампусът на Ювентус

източник: juventus-academy.com

„Най-позитивното следствие от целия лагер е, че нямаме нито едно недоволно, контузено или тъжно дете“, сподели президентът на организационния комитет и на „Ювентус България“ Благой Симеонов. Миха Рожина, който ръководи италианския екип, на няколко пъти не спести похвалите си към организаторите и техните партньори, а като най-важно нещо изтъкна факта, че „първо трябва да научим децата да са добри хора, а след това те ще станат и добри футболисти“. Това заляга в основата на Академията Ювентус, която Миха си пожела много скоро да бъде реализирана в България от екипа зад кампа – ДФА-Комета и фенклуба на Ювентус у нас.

Кампусът на Ювентус

източник: juventus-academy.com

В рамките на церемонията и официалното закриване подаръци имаше не само за участниците – от името на Община Стара Загора и кмета Живко Тодоров заместник-кметът в спортния ресор Красимира Чахова получи рамкирана фланелка от кампа с българския трикольор на ръкава, подписан от целия организацинен екип. „Победа“ АД почерпи децата с вкусни лакомства, а организаторите официално благодариха и на останалите партньори на тазгодишното издание на Ювентус джуниър камп – авиокомпания България Ер, застрахователната компания "Армеец", "ВипОферта" и каналът с права за Калчото - MAX Sport.

Кампусът на Ювентус

източник: juventus-academy.com

Сега предстоят много приятни спомени, тъй като организационният екип тепърва започва със споделянето на хилядите снимки и видеоклипове от лагера. А от „ДФА-Комета“ и „Ювентус България“ обещават много скоро да подсилят еуфорията с новини около бъдещи инициативи.