Загуба и във втория си мач в Шампионската лига по плажен футбол записа МФК Спартак. Варненци паднаха с 0:8 от гранда Спортинг (Лисабон) на пясъка в португалския град Назаре.

"Лъвовете" вкараха по три гола в първите две третини и два в последната. Минути преди края на двубоя играещият треньор на българските шампиони Симеон Христов изпусна да вкара почетно попадение от дузпа. Варненци не можеха да разчитат на наказаните заради получените вчера червени картони Павел Адамов и Мариан Мачиука-Мачи. Припомняме, че в първия ден от надпреварата Спартак падна с 3:8 от вицешампиона на Русия Делта (Саратов).

Българите обаче все още имат реален шанс за класиране на 1/16-финалите на турнира. Това може да стане, ако утре те бият шампиона на Естония Аугур Енемат и се наредят сред най-добрите трети тимове в надпреварата. Отборът от прибалтийската република също е с две поражения до момента - с 3:8 от Спортинг, и с 4:7 от Делта. 

Двубоят е във вторник от 18:30 ч. българско време, а за него наказанието на Адамов изтича и той ще може да вземе участие, за разлика от Мачи, който ще е на разположение евентуално за 1/16-финалите.