Отборът по футзал на Атлетик Бургас отстъпи с 3:8 срещу белоруския ВРЗ Гомел и записа втора поредна загуба на турнира за Купата на шампионите във версия УЕФС, която се провежда в Приморско.

Атлетик, който замества шампионите от ЧЕЗ-Разпределение, получи бързо два гола още в началото на срещата, но намали на 1:2 в 10-та минута.

Тогава бургаските състезатели пропуснаха две чисти положения, като при едното не успяха да се справят при контраатака и преимущество от двама на един футболисти, а във втория случай беларуският вратар извади късмет и бе спасен от напречната греда.

След получаването на още два гола играчите на Атлетик се примириха със загубата и завършиха с пет гола пасив при 3:8.

Новото поражение ги остави на последното четвърто място в група Б, в която лидер с 6 точки е руският Зоркий Красногорск Груп, който победи Маскефа Каталуния с 2:1. На второ място с по-лоша голова разлика е Гомел.

Въпреки двете поредни загуби, българите могат да се гордеят с представянето си до момента, категорични са представителите на Българската лига по футзал.

Въпреки че цяло лято ще участват в турнири плажен футбол, играчите на Атлетик се състезават предимно в професионалния футбол, като до преди 10 дни са играли и официални мачове.

В друга среща от деня Хемкомекс Прага се наложи с 5:2 над словашкия Фраге Тренчин и остана на първото място в Група А. Чехите делят лидерската позиция с руския Динамо Москва, който срази френския Бекор Футсал с 10:4.