От този уикенд българските футболни запалянковци ще имат възможността да подкрепят финансово футболните клубове от Трета лига. БФС и международната платформа за онлайн излъчване на футболни мачове MyCujoo взеха решение да преминат към платено предаване на двубоите от Трета лига, като зрителите могат да заплатят такса за конкретен мач или да закупят пълния пакет, включващ всички футболни срещи от Трета лига. 

Значителна част от генерираните приходи ще бъде разпределена между отборите, като целта на нововъведението е именно подпомагането на клубовете от аматьорския футбол в усложнената в следствие на пандемията от COVID-19 ситуация, а останалите средства са предназначени за покриването на разходите по излъчването и техническото обезпечаване.

Партньорството между БФС и MyCujoo датира от 2018 година, когато стартира оналйн излъчването в Югозападната Трета лига. От началото на настоящия сезон на сайта на платформата могат да бъдат гледани и двубоите от Югоизточна Tрета лига, а до месец се очаква Северозападна и Североизточна Трета лига също да бъдат включени. 

За осъществяването на проекта БФС предостави на клубовете безвъзмездно необходимата техника, а сега прави следващата стъпка за развитието на аматьорския футбол.