Зоналният съвет на Българския футболен съюз и Община Велико Търново връчиха наградата "Трифон Иванов " за най-заслужил футболист между 15 и 19 години, изявяващ се в рамките на Общината.

Наградата на името на легендарния ни футболист Трифон Иванов се връчва за първи път, като по решение на Общинския съвет това ще се случва всяка година, съобщиха от БФС.

След заседание на специална комисия с участието на председателя на Зоналния съвет на БФС Велико Търново Бончо Генчев, заместник кметът на Велико Търново Снежана Иванова, представители на постоянната Комисия за младежта и спорта, спортни експерти и журналисти, за номер едно през 2017 година бе избран футболистът на Етър (Велико Търново) Десислав Пенев.

Младият състезател получи парична премия от 500 лв., специален плакет и поздравления от името на прездента на Българския футболен съюз Борислав Михайлов.

Наградата на Община Велико Търново има за цел да отличи старанието, спортно-техническите качества и характера на младите футболисти от региона.