Войводина Нови Сад спечели купите и в двете възрастови групи на Международния детски футболен турнир за „Купите на Община Благоевград“.  Жизнерадостен детски смях изпълни трибуните и терена по време на финалните битки, които се проведоха вчера под прожекторите на стадион „Христо Ботев“ в областния център на Пиринско.

Веднага след втория финален мач последва и церемонията по закриването на турнира. Кметът д-р Атанас Камбитов връчи купите и медалите на победителите. Освен него на церемонията по закриването присъстваха и връчиха награди председателят на Общински съвет Благоевград Радослав Тасков, общинският съветник Захари Хаджийски, управителят на Пирин Венков Попов, капитанът на „орлетата“ Юлиян Попев, футболистът на Пирин Тони Костадинов и председателят на ЗС на БФС Валентин Чакъров. Последният връчи и почетния плакет на БФС на градоначалника Камбитов за това, което прави за българския футбол в последните години.

Войводина - деца

източник: Gong.bg, Стефан Дамянов

Финалните срещи на турнира преминаха много емоционално. При по-малките – родени през 2004 година, един срещу друг се изправиха Войводина Нови Сад и Тампа Брашов. Минути преди края момчетата от Румъния се виждаха крайни победители, но Войводина изравни за 2:2. Последваха дузпи, след които сръбските деца се поздравиха с победата.

Финалната среща при децата, родени 2003 година, също предложи много емоции. Тук един срещу друг се изправиха Войводина Нови Сад и Левски София. Войводина поведоха с 2:0. В края на срещата децата от „Левски“ натиснаха, но силите им стигнаха само за едно попадение. Така след 2:1 и в тази възрастова група шампиони са Войводина.