Бившият български национал Владимир Манчев бе специален гост на събитието „Ла Лига  - испанският футбол и България”, на което бе представен испанският шампионат пред фенове и любители в София.

„Имах късмета да играя в Ла Лига е в една друга епоха, когато нивото чисто организационно не бе на това ниво, което е в момента. В момента виждам един много голям прогрес, най-вече в мениджмънта, маркетинга, в организацията на целия продукт, който са създали. Мисля, че много добре се справят и настигат Висшата лига, които в последните години печелят доста пазари. Смятам обаче, че те вече ги настигат”, коментира Манчев.

„Каквото и да си говорим, скоро ние няма как да се доближим до европейските първенства. Особено по начина по който се администрира и ръководи първенството. Много сме далеч като инфраструктура, като организация, като кадри. Не съм оптимист от това, което виждам в последните години”, допълни той.

„Ние от тях трябва да извличаме опит. Няма откъде другаде да извличаме. Това са най-добрите първенства, най-добрите професионалисти, най подготвените хора. Ние трябва да пращаме там хора да се учат, да се развиват и да се връщат тук в България. Трябва да се инвестират средства в обучения и знания и съоръжения, които поне малко да приличат на тези в Европа. За да бъдем конкурентни трябва страшно много работа. Защото изоставаме, да не кажа със светлинни години, но с много години назад”, каза още Владимир Манчев.