По повод 100-годишнината от създаването на спортен клуб "Левски" президентът Росен Плевнелиeв удостои посмъртно с орден "Стара планина" - първа степен, легендата на българския футбол Георги Аспарухов - Гунди. Държавният глава връчи орден "Стара планина" - първа степен на Ваня Гешева и Ивана Тодорова, а с втората степен на ордена беше отличен Стоян Хранов. 

Медал "За заслуга" в областта на спорта президентът връчи на Станка Златева, Юлия Боянова, Симеон Щерев, Петя Неделчева, Мария Михайлова, Йорданка Благоева, Петър Стойчев, Лазар Лазаров и Люсиен Велчев. 

Георги Аспарухов-Гунди е обявен за българския футболист на ХХ век. Отдава целия си живот на футболен клуб "Левски" и на националния отбор, като участва в три световни първенства.

Спортсмен и истински творец на терена, със своите ярки спортни и лични качества той и до днес служи за вдъхновение и пример на всички състезатели и почитатели на футбола, каза президентът Росен Плевнелиев в приветствието си към отличените и гостите на церемонията на "Дондуков" 2. 

Ваня Гешева е едно от най-изявените български имена в традиционно силния за българския спорт кану-каяк. Донесла е на България четири медала от Олимпийски игри - сребърен от Москва, златен, сребърен и бронзов от Сеул, пет медала от световни първенства и 28 титли от първенствата на България.

Ивана Тодорова е една от най-известните български състезателки по тласкане на гюле. В забележителната си кариера участва на четири олимпиади, като завоюва златен медал в Монреал и бронзов в Мюнхен. Ивана Тодорова е донесла на България и 4 медала от европейски първенства.

Стоян Хранов отдава 45 години от живота си на спорта, от тях 39 в СК "Левски". Под негово ръководство спортистите на клуба печелят призови места и медали на олимпиади, световни и европейски първенства. 

Станка Златева има пет шампионски титли от световни първенства, два сребърни медала от Олимпийски игри. Три пъти е състезател номер едно в света на борбата, избирана за спортист на Балканите, трикратно избирана за спортист на България. 

Юлия Боянова е едно от най-утвърдените имена на българския женски баскетбол. За 22 години на терена е завоювала редица призови места, избирана е за най-добра баскетболистка на Балканите и на Европа. 

Симеон Щерев е деветкратен носител на медали от европейски първенства, носител на златен, сребърен и два бронзови медала от световни първенства и бронзов медалист от олимпийски игри.

Дългогодишен и утвърден треньор, създал поколение български шампиони, сред които и златното момиче на българската борба Станка Златева. 

Петя Неделчева е обявявана за най-добър състезател по бадминтон за десетилетието на България и на Балканите.
Многократен носител на шампионската титла в републикански първенства, 24 пъти балканска шампионка. Неколкократен носител на Европейската купа, достойно представила се на световни първенства и олимпийски игри.

Мария Петрова е шампионка в три европейски първенства с общо 13 медала, петкратна световна шампионка в многобоя с 19 медала от различните уреди. С дейността си като състезател и треньор има съществен принос за развитието на художествена ни гимнастика.
Йорданка Благоева е едно от най-известните имена на българската лека атлетика. Многократен републикански и балкански шампион в скока на височина. Световен рекордьор, участник в четири олимпиади, от които печели сребърен и бронзов медал. Наградена е от Международната федерация с медал за принос към световната лека атлетика.

Петър Стойчев е единадесет пъти носител на Световната купа по плувен маратон, има две световни шампионски титли на 25 километра и в открити води, участник на четири олимпиади.
Поставя рекорд по преплуване на Ламанша. Първият българин, приет в "Залата на световната плувна слава". 

Лазар Лазаров е изявен състезател и треньор по борба. Спортен директор на СК "Левски". Има личен принос в постигнатите 4 златни олимпийски медала, 24 световни титли, 43 медала от световни и европейски първенства и 22 места от световни и европейски купи, спечелени от спортистите на Спортен клуб "Левски".
Люсиен Велчев е състезател по водна топка, участник в две световни и три европейски купи. По негова инициатива е учредена спортната асоциация на МВР, учредител е на Балканския полицейски спортен съюз. Избран е за член, а по-късно и за вицепрезидент на Европейския полицейски спортен съюз. Има изключителен принос за развитието на спортистите от клуб "Левски", както и за популяризирането на ученическия спорт в страната. 

"100-годишният юбилей на клуба е повод за пореден път да отдадем заслужена почит и да изразим огромното си уважение към онези изявени спортисти, заради които с гордост сме слушали националния химн и родното знаме се е развявало на трибуната на най-престижните състезания и надпревари по света", каза президентът Росен Плевнелиев в приветствието си към големите спортисти и изрази надежда, че техните успехи ще послужат за пример и вдъхновение на много български млади таланти. 

От името на отличените спортисти Стоян Хранов изказа благодарност за заслуженото признание и отправи призив за възстановяване на българския спорт. "В "Левски" не обвързахме спорта с политиката, запазихме нашата спортна организация и на 100-годишнината на "Левски" показахме, че сме единни. Това е любов и признание", каза още Стоян Хранов.