Тимът на Вихрен Сандански стартира лятната си подготовка с 28 футболисти.

В заниманието се включиха новопривлечените Антонио Лаков, играл за последно в Малта, Никола Мицански, идващ от Спартак Плевен, и Даниел Пехливанов, който за последно бе в Септември София.

Заниманието бе изгледано от изпълнителния директор Георги Манолев, а членът на УС на ФК Вихрен адв. Михайлов сподели, че се очаква в отбора да се завърнат още бивши футболисти. 

Вероятно в заниманията ще се включи и братът на новия старши треньор Петър Златинов - Владимир. Водят се преговори и с някои футболисти от района.

При срещата с кмета на общината Кирил Котев приятна изненада е поднесена от местни бизнесмени, които имат желанието да помагат за в бъдеще, но това ще стане факт, след като се обяви окончателната програма на отбора. Предвижда се изграждането на нови терени на територията на община Сандански. 

В новия управителен съвет ще влязат представители на различни фирми. Все още се изчаква и представителят на най-успелия президент на ФК Вихрен до момента Константин Динев.

Общо пет контролни мача ще изиграят наличните футболисти на Вихрен. Първата от тях е на 15 юли в Разлог срещу местния Пирин, след което на 22 юли в Сандански е мачът срещу Беласица. На 29 юли Вихрен ще играе с македонски отбор. На 2 август ще има контрола срещу Банско или Пирин Гоце Делчев, което ще се уточни до няколко дни.

Последната проверка е предвидена за за 5 август срещу тима на Септември Симитли, когато ще стане и представянето на футболистите, на които ще разчита треньорският щаб Петър Златинов и Панталей Маникатов.