Президентът на Професионалната футболна лига Стефан Капралов заяви категорично, че оглавяваната от него организация ще застане зад проекта за осъществяване на Източноевропейска футболна лига. За сметка на това БФС се разграничи от идеята още преди няколко дни, посъветвани от УЕФА с мотива, че проектът е на прекалено ранен етап.

“Радвам се, че присъствах на тази среща, защото идеята на ЦСКА бе подкрепена и от други тимове. Тази инициатива, заедно с колегите от Сърбия, Румъния и Украйна, които ще запознаят своите клубове, е много добра идея. Дано бъдат много упорити, за да се осъществи тази идея, която ще даде глътка въздух на тези тимове, които не успяват да стигнат до Лига Европа и Шампионска лига. По този начин да се върви напред, за да имаме занапред повече представители в тези турнири”, сподели Стефан Капралов.

“Накрая искам да споделя, че ПФЛ ще подкрепя и ще оказва съдействие на тази инициатива, на всички клубове, които приемат тази идея”, каза още босът на ПФЛ.

По повод липсата на представител от БФС на днешната дискусия, провела се в София, Димитър Борисов сподели, че едва на последващ етап ще е необходимо да има човек от футболната централа, тъй като засега става дума само за проучване на идеята.

“Едва, след като имаме конкретен проект, ще поканим представители на БФС, както и на ФИФА и УЕФА”, сподели босът на ЦСКА.