Днес се върнахме в училище, заедно с легендарния нападател на Левски Божидар Искренов. И влязохме в час по физическо… Всичко си е като едно време. Асфалтиран футболен терен, мажоретки, няколко избягали от час зрители, един освободен от физическо, няколко случайни минувачи, спрели да погледат детски мач, три момичета, играещи наравно с момчетата, 6 гола, а след това дузпи. И не на последно място - един преподавател - Божидар Искренов.

Учениците от 4-ти А клас на 44-то СОУ “Неофит Бозвели” са разделени на два отбора. Дори и дъждът не може да ги спре. Колкото и изтъркано да звучи, това е истинският футболен празник.

Всичко това обаче се случва не без помощта на Министерството на спорта и кампанията „Аз обичам спорта”.

Синият нападател раздели децата на два смесени отбора от момчетата и момичетата като той изигра по едно полувреме за и двата тима. Останалата част от четвъртокласничките бяха подготвили мажоретна програма и не спираха да подкрепят с аплодисменти своите любимци.

От името на Министерството на спорта Божидар Искренов подари на училището топки за футбол, баскетбол, волейбол, художествена гимнастика, комплекти за бадминтон и тенис на маса.