Много футбол, страхотни купи, музика и шоу видяха зрителите в зала „Фестивална”, които присъстваха на годишното награждаване на IT шампионата по мини футбол организиран от БЛФЗ. Годишните награди отидоха при най-добрите в трите лиги на IT шампионата.

Преди да бъдат връчени купите се изиграха и няколко демонстративни двубоя. Шампионите на отделните дивизии I:FAO и Спеткър нет (в Лига Едно) и големия победител НР в Премиер лигата се изправиха срещу звездни отбори съставени от най-добрите играчи от останалите тимове в лигите.

Дамите също не бяха забравени и най-смелите от тях също влязоха в битка на футболния терен като един срещу друг се изправиха тимовете на AXWAY и сборен отбор от I:FAO и CSC.

Големият шампион на IT шампионата за втори пореден път стана тимът на HP. Второто място остана за Мегалан, а третото се подели между отборите на Дантек и Codix.

Победители в двете по-долни лиги станаха отборите на I:FAO и Спеткър нет, като от следващия сезон отборите получиха право на промоция в Премиер лигата. За още едно място в елита ще се борят Sutherland Global, Proxiad, Kodak и Stone Computers. На четирите тима им предстоят баражи в края на седмицата.

Голмайстор на Премиер Лигата стана Николай Величков от Мегалан, който ще пътува до „Уембли“ за мач на националния отбор на Англия. Компания ще му прави Живко Тодоров от Мусала софт, който пък отбеляза най-много попадения в Първа лига.

За най-полезни състезатели в трите дивизии бяха определени Александър Живков (НР), Бранимир Петаков (I:FAO) и Явор Вълчев (Спеткър нет). Петър Бозаджиев от Ipsos бе определен за най-добър вратар в Премиер лигата. Любен Добринки от Спектър нет и Димитър Керязов от Experian получиха същия приз в долните дивизии.

За доброто настроение се грижеха звездата от Мюзик Айдъл Стенли и балет „Уондърс”.

Днес в зала „Фестивална” предстои награждаването в Английската неделна лига, която също е организирана от Българската асоциация по мини футбол.