Националният селекционер Любослав Пенев откри поредната инициатива на БФС по Grassroots, в която участват над 150 деца на възраст от 7 до 13 г. В спортната зала на НСА "Васил Левски" в София Любо и помощниците му Радослав Здравков и Йордан Йорданов дадоха старт на тренировъчните занимания. В церемонията участва и координаторът за България в панела Grassroots на УЕФА Вили Хинк. Децата участващи в заниманието бяха от футболна школа „Лъвчетата” на най-добрия асистент съдия за 2011 година Венцислав Гаврилов. Преди София инициативата гостува във Видин, Благоевград и Русе.

ВИДЕО: Любо Пенев направи щастливи над 150 деца

източник: снимки: Gong.bg

„Надявам се от тези деца да израснат добри футболисти и ние националните треньори да имаме по-голям избор. Сега темата са децата, така че не ме питайте за контролата с Холандия”, заяви след откриването Любослав Пенев.

Българският футболен съюз стартира верига от подобни инициативи под егидата на УЕФА и с партньорството на CCPA (Cross Culture association project) и Open Fun Football Schools. На територията на България проекта подкрепиха Unicredit Bulbank и Chipita-България.

ВИДЕО: Любо Пенев направи щастливи над 150 деца

източник: снимки: Gong.bg

Проектът е насочен за деца на възраст между 7 и13 години в училища и клубове, а мотото на програмата е "Да учим, докато се забавляваме". През лятото 37 български треньори, инструктори и учители по физическо възпитание участваха на семинар в Македония по програмата Open Fun Football Schools, като по този начин страната ни за първи път беше част от проекта.

Футболната ни централа вече е част от друг проект на програмата Open Fun Football Schools - инициативата Make-a-kid-smile, чийто световен посланик е бившата звезда на Барселона, Реал Мадрид и Интер Луиш Фиго.