Изключително куриозен гол падна в мрежата на съперника на Медия Юнайтед в мача от Столичната аматьорска лига организирана от Българска асоциация по мини футбол. Журналистите спечелиха с 9:2 втория си мач в лигата, след като в дебюта биха с 10:3. Съперник бе тимът на Стимол, който е един от добрите в Лига 1, в която стартира сборният тим. Петият гол за Медия Юнайтед бе изключително куриозен. Петър Мисов от Ринг изсипа топката пред наказателното поле, където колегата му Йордан Георгиев засече с глава, но топката се удари в гредата. Стражът на Стимол реши, че опасността е преминала и започна да прави разбор на своите съотборници. В същото време топката се върна в полето, топна пред голлинията и влезе във вратата.

Вижте изключително куриозния гол в мача:

Иначе срещата бе предавана директно по Blizoo Tv, като зрителите изчакаха едва 33 секунди, за да видят може би и най-бързия гол този кръг. Йордан Кроснаков от Спортал мина като на парад през няколко футболисти на съперника и Йордан Георгиев от Ринг чукна топката за 1:0. Последваха нови два бързи гола и до третата минута резултатът бе 3:0. Именно Йордан Георгиев отбеляза 4 попадения, Йордан Кроснаков добави 3, а Ясен Тошев от Спортал вкара 2 гола за категоричната победа на Медия Юнайтед. За сборния тим играха двама представители на Дарик радио и Гонг – Веско Вълчев и Иво Йовчев. Освен голмайсторите и представителите на Дарик на терена бяха още Александър Рангелов от Нова Тв, Петър Нанев от БТВ и Петър Мисов от Ринг.

Сборният медиен тим залага на ротацията поради многото картотекирани футболисти, като в различните мачове излиза с различни титулярни шестици.

„Един добър мач за нашия отбор. Чудесна организация на турнира, за първи мач играя, защото ме оставиха извън групата в първия мач“, каза Йордан Георгиев.

„Правим ротация в състава, защото сме голяма група. Първия мач едни, втория други, трети. Ние сме дебютант и напипваме пулса. Не сме си поставяли цели. Имаме един футболист, който цял живот е играл в Б група и никога не е успял да влезе в А група. Искаме да го зарадваме и да влезем в А група“, допълни капитанът Ивайло Йовчев, пред бившия професионален рефер Богомил Маринов – Мечката, който влезе в ролята на репортер, след като изсвири двубоя.

Очаква се тази седмица журналистите да направят официално представяне на новата екипировка LEGEA, с която до момента жънат сериозни успехи на футболния терен.

Вижте всички попадения в мача и отзивите от него: