Отборът на Хъшове е новият шампион на България по минифутбол след победа с 1:0 в своеобразния финал с Бригада. Мачът се игра на комплекс „Спортна зона” в Герман пред около 500 души. Преди двубоя двата тима имаха равен брой точки в класирането – по 22, като Бригада имаше предимство в преките двубои и равенството ги устройваше.

С гол на Иван Несторов в средата на второто полувреме обаче Хъшове стигнаха до успеха и триумфираха с шампионската титла. Успехът има донесе и участие на Европейското първенство по минифутбол в Молдова от 20-ти до 23-ти септември. Натам тръгва и реферът Богомил Маринов-Мечката, който ще ръководи мачовете. На 3-то континентално първенство ще участват 17 отбора.

Организаторите от Българска лига по футзал се постараха организацията да отговаря на нивото на мача. На почивките на терена излизаше мажоретен състав, а за пръв път в историята на минифутбола срещата бе ръководена от четирима съдии – двама в игралното поле, и двама лайсмени на голлиниите. Награждаването бе като при голям финал – с много фойерверки и конфети.