Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов заяви, че трябва да се въведе обществено полезния труд за феновете, като мярка срещу насилието по стадионите.

МВР, Столичната община и БФС обсъждаха мерки срещу футболното хулиганство. Срещата бе инициирана от министър Цветан Цветанов. Поводът е футболната среща между отборите на ЦСКА и Левски, състояла се на 26 февруари.

ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ СРЕЩАТА ТУК!

„В рамките на десет дни ще бъдат предложени законодателни промени от страна на БФС, Столична община, МВР и Министерството на младежта и спорта”, разкри Цветанов.

„Борислав Михайлов ще организира кръгла маса до десет дни, на която ще бъдат дискутирани тези проблеми. В нея ще вземат участие представители на фенклубовете, родителски организации и президентите на футболните клубове”, добави министърът.

„Трябва да се въведе обществено полезния труд за феновете, които правят проблеми по мачовете. За всяка една футболна среща се внася гаранция в Столична община. За Левски и ЦСКА тя е на стойност 5000 лева и за щетите, които са нанесени на футболния мач тези пари се удържат”, сподели Цветанов.

„С партньорството на българските медии трябва да бъдат ограничени хулиганските прояви. Дербитата между Левски и ЦСКА да се играят само на Националния стадион „Васил Левски”, защото той е най-подходящ”.

„Действията, които полицията предприе в сектор Г на дербито между Левски и ЦСКА са били навремени и ако не са били предприети тези адекватни действия, е щяло да се стигне до по-тежки последици”, каза още Цветан Цветанов.

ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ СРЕЩАТА ТУК!