15-годишният Енис Тодоров от София спечели първото място в Cartoon Network шампионат – да играем заедно! с впечатляващите 2794 гласа. Той ще бъде единственият български талант, който ще има шанса да тренира с Робин ван Перси това лято в Лондон. Енис впечатли всички с футболните си трикове, споделени чрез видео на сайта на шампионата. Още от 2010 година Енис е запален по фрийстайл футбола, има собствен сайт и множество видео клипове, в които самият той споделя опита си.

„Много съм щастлив, че именно аз спечелих Cartoon Network шампионат – да играем заедно!. Обичам много футбола, тренирах 4 години, но заради контузия в коляното прекъснах и от две години се занимавам с фрийстайл трикове. Очаквах с нетърпение изхода от конкурса и нямам търпение да се срещна с Робин ван Перси.” , сподели Енис по повод победата си в шампионата.

Надпреварата, организирана от детския канал Cartoon Network в партньорство с Робин ван Перси, се провежда едновременно в 7 европейски държави. Сред тях са Великобритания, Полша, Унгария, Румъния, Русия, Холандия и България. 829 талантливи деца между 6 и 15 години се включиха в шампионата, като само 8 от тях ще имат шанса да тренират с холандския национал. Българските участници показаха завидни футболни умения. Специално жури, оглавено от репортера на CNN Педро Пинто, избра 20 от българските клипове, които съдържат най-интересните и иновативни футболни трикове.