Старши треньорът на втория отбор на Лудогорец ВеселинаБранимиров напусна разградския клуб по взаимно съгласие. Това стана веднага след последния мач за сезона с Пирин Разлог, завършил 1:1. 

"Решението е и на двете страни, а аз благодаря на ръководството на Лудогорец за предооставената ми възможност да работя в такъв голям клуб. Смятам, че свършихме добра работа. През миналия сезон станахме шампиони в Младежката група до 21 години, а сега вторият състав играе успешно в Б група, каза Веселин Бранимиров за БТА. 

За шампионите реално най-важното постижение от стратегическа гледна точка реално е подготовката и налагането на млади играчи в първия тим. Такъв пример е Венцислав Керчев. Роденият в Русе централен защитник, въпреки крехката си футболна възраст - едва на 18 години, си партнира съвсем равностойно с румънеца Козмин Моци. 

"Включихме много млади момчетааваЛудогорец-2, които постепенно заиграха все по-добре и вече имат приличен опит в професионалния футбол. И това са играчи, за които тепърва ще се говори, защото те са на 17, 18 и 19 години. Доста от тях вкара и първите си голове при мъжете", добави още младият специалист. 

На въпрос какво предстои за бившия защитник на Нефтохимик, той обясни, че има намерение и очаквания да продължи кариерата си зад граница. Опитът му никак не е малък, а вече е работил в украинските Металург Донецк), Таврия (Симферопол) и Карпати (Лвов), както и в руския Тосно (Санкт Петербург) и в столичния Левски.

Именно в Украинската треньорска футболна школа той завърши образованието си за УЕФА Про лиценз, което пък го прави единственият българин с такава диплома от Киев. 


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS