Новият шампион на България по плажен футбол ще бъде от Варна. Това стана ясно, след като за финала на надпреварата, която се провежда именно в морската сторица, се класираха настоящият носител на титлата МФК Спартак и петкратният първенец Одесос. Утре в 11 ч. те ще излязат в спор за трофея на пясъка в квартал "Аспарухово".

Във вечерната сесия днес спартаковци записаха успех с 6:2 над бургаския Свети Никола. Гостите от втория по големина морски град обаче затрудниха опитния си съперник като до началото на третата третина резултатът бе 2:2. Първата част завърши 0:0, а в първите минути на втората Павел Адамов откри с красив гол със задна ножица. Малко след това Живко Димов изравни. Калоян Цветков даде нов аванс на варненския тим, а в началото на заключителните 12 минути Георги Иванов отново изравни. С два гола на Филип Филипов и по един на Павел Адамов и Мартин Великов спартаковци стигнаха до победата.

Другият тим от морската столица Одесос завърши първи в група "А", след като спечели с 2:1 двубоя си със Спортната асоциация на МВР. В герой за варненци се превърна Юлиан Димитров, който в рамките на минута и половина вкара два много красиви гола за 2:0 още в първата третина. "Полицаите" върнаха едно попадение чрез Радослав Василев през втората третина, но за повече силите им не стигнаха. 
Утре вместо три ще се играят два мача, тъй като този за пето/шесто място пропадна. Причината е, че играчите на Искър си тръгнаха за София и вицешампионът от миналата година Свети Никола завършва пети. В 10 ч. ФК Русе и СА-МВР излизат в спор за бронзовите медали, а в 11,00 е битката за трофея.