Шампионът на България и носител на Купата по футзал МФК Варна получи домакинство за квалификациите на Шампионската лига за предварителните кръгове. Датите на които ще се проведат мачовете са на 18 и 21 юли в Двореца на културата и спорта във Варна. Така всички привърженици на този атрактивен спорт ще могат да наблюдават срещите на МФК Варна в евротурнирите.

"Радваме се, че получихме домакинството за Шампионската лига. Най-хубавото е, че ще можем да играем пред собствена публика, което допълнително ще стимулира играчите да играят на едно добро ниво и да се класираме за следващата фаза от надпреварата”, надява се спонсорът на тима Александър Неделчев. Той допълни още, че основният кръг от турнира ще е на 24 септември до 2 октомври.

Останалите отбори които получиха домакинства за предварителните кръгове са: Стела Роса (Виена), Леотар Требине (Босна и Херцеговина), Омония (Никозия), Железаре (Скопие), Пърт Салтирес (Шотландия) и Женева Футзал (Швейцария).

През миналата година в шампионката лига България бе представена от тима на Левски София-Запад, който във финала на националната лига тази година МФК Варна разби с 9:0.