Вандалски прояви от група футболни фенове, придружени с обидни и нецензурни думи и надписи, отправени към служители на МВР, е имало снощи малко след края на футболната среща за Суперкупата на България между отборите на "Левски" и "Литекс". Сигналът е получен в дежурната част на Първо РУ-МВР около 23.30 ч., съобщиха от МВР.

Около 22.50 ч. група от около 100 футболни запалянковци минали по ул."Ген.Паренсов". Придвижвайки се покрай паркираните там служебни автомобили на МВР и частни коли на служители от министерството, някои от феновете започнали да режат с остри предмети предните и задни гуми на колите, да пишат с черна боя по стъклата и вратите на автомобилите обидни и нецензурни изрази за полицаите и да рисуват неприлични рисунки. По-късно групата продължила по улиците "6 септември " и "Стефан Караджа", където, след допълнителен оглед е установено, че са срязали и гумите на няколко паркирани по тези улици леки автомобили на живеещи и работещи в района граждани. На фасадата на сградата на Сатиричния театър по същото време са били изрисувани с черен цвят свастики и символи, обозначаващи фракция от фенове на ПФК "Левски".

След получаване на сигналите за вандалските действия на запалянковците, незабавно е сформирана група от служители на МВР. Записите на камерите за видеонаблюдение и контрол, които се намират на фасадата на сградата на МВР, както и на охранителните камери на сградата на Сатиричния театър,ще бъдат използвани за нуждите на образуваното досъдебно производство. Работата по случая продължава.