Пета благотворителна вечеря за набиране на средства за подпомагане на национални футболисти ветерани организират ЗПАД „Булстрад” и ПФЛ. Събитието ще е на 15-и юни (петък) от 19.30 часа в резиденция „Бояна”- сградата на Национален исторически музей.

Шефът на „Булстрад” Румен Янчев и президентът на Профи лигата Валентин Михов дадоха пресконференция преди събитието.

„Новото, различното за тези пет години, ще е присъствието на президента на Република България Георги Първанов – обявиха Румен Янчев и Валентин Михов. Това не е маловажен факт. Това е едно уважение към нашите ветерани. Ново е и мястото на провеждането – пет години е малък юбилей и затова сме избрали Националния исторически музей”.

По традиция ще има и благотворителен търг с много предметни награди. Най- голямата ще е лека кола. Осигурени са пет фланелки с автографи на играчи на Барселона - Роналдиньо, Пуйол, Меси, Деко и Ето’о; фланелка с автографи на Челси; топка с подписите на играчите на Левски от мача с Барса; последните футболни обувки на легендата Иван Колев; златен медал на Любомир Ангелов (Старото) от Балканиадата 1932 г; стъклопластики на Ставри Калинов.

Най- великата, според организаторите, футболна топка, събрала автографите на българския национален тим от САЩ 94, на Франц Бекенбауер, както и на играчите на Барса и Челси.

Не на последно място на търга ще се разиграят легендарните обувки на Станимир Стоилов, с които той подготвяше Левски за успехите през последните сезони. Те са предоставени с любезното съдействие на Спортно шоу Гонг.