Президентът на Професионалната футболна лига Валентин Михов днес участва в заседание на Борда на директорите на Европейската професионална футбола лига в Лондон.

„Докосвам купата на шампионите от ваше име, дано някой ден тази купа да я докосне български отбор!” пожела Михов в ефира на Гол линия.

Босът призна, че на срещата изобщо не е обсъждана спряганата през последните седмици в България за уредена среща Ботев – Беласица.

„Ние заседавахме три часа и половина по девет точки в една хубава обстановка. Не се обсъжда въобще резултата от мача, обсъжда се предстоящото подписване на меморандум за пълно взаимодействие. Ще има и правомощия и дадености, ще е ясно какво ще се иска от членките на тази лига. Турция, Грузия, Сърбия и Хърватия бяха приети днес,” обясни Михов.

„Деветте основни точки включваха например лицензирането на клубовете, можем вече да ползваме и опита на други държави. Обсъжда се много сериозно въпросът за трансферите на футболистите между 16 и 21 години. Говореше се много и за вида на акционерните дружества, които са на борсата и т.н.”

Относно информацията за писмо от УЕФА за лицензите на Левски, Локомотив София, Михов сподели, че не знае нищо.

„Много е приятно да си сред хора с такъв манталитет, да си говориш за настояще и бъдеще, да не се каляме един друг. В седалището на Висшата лига сме,” допълни Валентин Михов.

„Когато се прибера, ще събера нашия управителен съвет, за да ги запозная какви са бъдещите планове на европейската футболна лига. От тези девет точки две или три са адекватни, да действаме отсега. Има много тежки за разговор и за работа. Няма смисъл да говорим за футбол, ако не приемем опита на развитите държави,” завърши той.