Президентът на ПФЛ Валентин Михов заяви днес, че според него отборите в А и Б група ще се намалят изкуствено през лятото, когато трябва да получават лицензите за новото първенство. Освен това Михов заплаши, че ако не получи цялостното администриране на първенството ще се оттегли като президент на ПФЛ на предстоящото Общо събрание, което ще се състои до месец.

„Ще бъдем безкомпромисни за стадионите. Стигнали сме края. С тези стадиони и отношението на държавата към стадионите и футбола по-лошо от това не може да стане. По изкуствен път ще се намалят отборите в А и Б група. Ако имаш възможности, развиваш професионален футбол, ако не - аматьорски. Искахме отдавна да намалим отборите, защото в България нямаме много възможности. Дошло е времето двете професионални групи да бъдат наредени изкуствено”, каза Михов.

Той разкри още, че е обиден за отношението към администрирането на първенството. „Лигата трябва по същество да си върши работата. Ако администрираме първенството, лигата може да бъде дясна ръка на Боби Михайлов. Аз нямам място като президент на такава лига, която прави само Купата на България и Суперкупата. На предстоящото събрание ще предложа по същество лигата по каква стратегия ще работи. Именно за това събираме клубовете. Да решим дали лигата трябва да продължи да съществува в този си вид”, допълни Михов.

Шефът на ПФЛ каза, че събранието на клубовете ще се състои или в София, или в Пловдив, но ще бъде организирано така, че на него да могат да присъстват по-голяма част от 48-те професионални клубове.

„Ако администрирането на първенството не стане така, както в другите държави, аз няма да бъда президент на лигата. Аз без работа няма да остана. Имам предложения и от клубове. В България трябва да има знаещи хора. Там където отида тежко и горко на другите отбори. Аз съм направил това, което трябва за лигата. Има наследници, има и хора, които искат да властват. Трябва да мога да ви говоря сериозни неща след някой кръг. Трябва да има отговорност. Искам да съм отговорен за повече неща. И без мен лигата трябва да съществува. Аз инвестирам и подготвям кадри. Имаме достатъчно кадри, които могат да работят. Ще предложа 1-2 личности на мое място, които имат част от мен. На такива мероприятия като общи събрания и конгреси трябва да имаме по 3-4 конкурентни фигури, а не случайността да води до постове”, допълни още Валентин Михов.