Бившият елитен международен футболен рефер Валентин Костов е новият председател на плевенската футболна съдийска колегия. Това е решението на Областния съвет на БФС-Плевен. До него се стигна, след като досегашният шеф на реферите Васил Минков подаде оставка, заради конфликта с голяма част от водещите рефери в региона, което породи напрежение в колегията и доведе до поредица от скандали.

Явно не очаквал оставката му да бъде приета, Минков започнал да сипе закани за реваншизъм и обиди към ръководството на ОС на БФС-Плевен.

Вече бившият реферски шеф нагледно демонстрирал защо се стигнало до отстраняването му, като дори нагло обявил, че ще се върне на бял кон.

Плевенските футболни съдии обаче единодушно подкрепят председателя на ОС БФС-Плевен и членовете, които са взели решението за смяната на Минков.

Реферите са доволни от избирането на Валентин Костов за техен шеф и припомнят, че той не се е забърквал в скандали по време на кариерата си като футболен съдия, за разлика от досегашния им шеф Васил Минков.