Днес в Стара Загора започна най-оспорваният етап от Каменица ФЕНкупа 2010 – Финалът на първенството. Тази събота и неделя на стадион „Берое” - изкуствен терен, 24 отбора от цялата страна ще изиграят последните, решаващи мачове. Един от тях ще стане Национален шампион и ще грабне Голямата награда на Турнира – посещение на най-атрактивното дерби „Барселона” – „Реал” Мадрид на емблематичния стадион „Камп Ноу”.

Финалът на осмото издание на Каменица ФЕНкупа 2010 започна с официална церемония по откриване на мачовете от последната права на турнира за тази година. Гости на събитието бяха кметът на Стара Загора проф. Светлин Танчев, генералният директор на Каменица АД Драган Радивоевич и клубната легенда на ФК “Берое” Петко Петков. Водещи на церемонията бяха популярните гласове на Дарик радио – Томислав Русев, Михаил Дюзев, Иво Райчев и Ирина Русева.

Всички участници в откриването се включиха в изтеглянето на жребия за срещите на 24-те отбора финалисти.

Тази година битката за титлата ще е още по-оспорвана заради два по-големият брой отбори, които участват във Финала. Промяна в регламента на осмото издание на Каменица ФЕНкупа 2010 даде право и на класираните на второ място тимове в регионалните зонални кръгове да се борят за шампионската титла заедно със заелите първото място отбори.

В заключителния етап на Каменица ФЕНкупа 2010 участват 24 отбора от София, Благоевград, Пловдив, Димитровград, Шумен, Бургас, Гарово, Севлиево, Монтана, Русе, Плевен, Троян, Стара Загора.

Финалният мач, който ще определи новият Национален шампион, ще започне в 13.00 ч. в неделя, 12 септември.

С час по-рано, в 12.00 ч., ще се изиграе и традиционният за Каменица ФЕНкупа 2010 приятелски демонстрационен мач, в който ще участват представители на медиите и организаторите от Каменица АД.

Допълнителен стимул и страст за победа за участниците във Финала на Каменица ФЕНкупа 2010 е и пълната професионална екипировка на adidas, в която те играят за Шампионската титла. Световният бранд, партньор на FIFA и UEFA, тази година е част от атмосферата и духа и на Каменица ФЕНкупа 2010 и предоставя за участниците във Финала обувки, кори, чорапи, шорти и фланелка от най-високия клас на марката.

Партньор на Каменица ФЕНкупа 2010 е и Българският олимпийски комитет, а мотото, което мотивира играчите да дадат най-доброто от себе си по пътя към победата е: „Играйте за футбола, победете за отбора”.