Шест отбора ще спорят в Пловдив за квота за участие в турнира за купата на УЕФА по футзал. Под тепетата ще се проведе турнирът за Купата на България, чиито домакин е ФК Векта, като победителят ще е един от представителите на България на международната сцена.

Мачовете от турнира са в събота и неделя, като за първи път в България срещите по футзал ще се играят на открито на изкуствените игрища на спортен комплекс „Векта”. В надпреварата освен отборът-домакин ще участват още вицешампионът в Републиканския шампионат Надин (София), Енергетик (Гълъбово), Хепи (Варна), Меринекс (Русе) и Плазма (Пловдив).

За Плазма това ще бъде първото официално участие в турнир по футзал, който е част от календара на БФС и АФЛ.

Един от най-добрите отбори по футзал в България Пикадили (Варна) няма да участва в надпреварата, тъй като в момента тимът е на лагер с италиански треньор и няма възможност да пътува за Пловдив.

„Дъждът няма да ни попречи за мачовете. Дренажът на терените е перфектен, дори някои професионални отбори от Пловдив в момента тренират на тези игрища,” коментира собственикът на ФК Векта и организатор на турнира Петър Никленов. „Черно-белият” отбор е съставен предимно от бивши футболисти на Локомотив Пд, като капитан е Ивайло Петров-Пифа.