Част от съотборниците на Велиян Парушев в легендарния отбор на Нефтохимик отдадоха своята почит към своя капитан, който за съжаление почина в понеделник вечерта.

Йордан Господинов, Станимир Димитров, Благо Митрев и Милен Георгиев споделиха пред Гонг, с какво ще запомнят своя съотборник и приятел.

Йордан Господинов: За мен той винаги ще бъде бат' Вили, аз бях на 19 години като отидох там, той беше доста по-голям от мен, опитен футболист. Невероятен човек, страхотен веселяк, винаги с настроение, същевременно биткаджия в мача, няма да се огъне. Най-хубавото качество е, че нямаше злоба в него, ще ти каже нещо на майтап, но няма да те засегне.

Няма да забравя никога, една тренировка накрая оставахме, имахме едно упражнение, по-едните футболисти захождаха, центрираха, а останалите футболисти някъде от голямата пеналтерия засичаха топката от воле и който вкара гол свършва тренировката. И накрая останаха 3-4 футболисти, но много време няма гол и целият отбор стои и ги чака и тоя нашия се ядоса и с гумените ботуши на този, който полива стадиона и с ботушите ритна и я вкара и вика, 'то не е стихотворение да се забрави'.

Станимир Димитров: Искам да изкажа най-искрени съболезнования на всички близки и познати, наистина тежка загуба за всички нас. Велиян с какво ще го запомня, с него имаме толкова прекрасни моменти на футболния терен и извън него. Човек, който вдигаше настроението в отбора постоянно, човек, който може винаги да помогне на нуждаещ се друг такъв. Загубата е много голяма, малко неочаквано, всички бяхме в шок. Постарахме се да помогнем с каквото можем, но уви, загубата е голяма.

Благо Митрев: Искам да изкажа искрените ми съболезнования на роднините и близките. Ще го запомним като човек, който винаги е бил лидер, винаги си е отстоявал позицията и мнението. Човек с изключително добро чувство за хумор, при него не можехме да скучаем. Ние бяхме по принцип страхотен колектив, но той беше един от хората, които ни обединяваше. Това е една голям загуба за нас, за българския спорт, за българския футбол, искрено съжалявам.

Милен Георгиев: Бог да го прости. Изключително харизматичен човек с уникални лидерски качества, истински капитан, той беше обединителна фигура в отбора и извън терена, наш приятел, брат, който ще ни липсваше изключително много. На банкетите, които правихме след мачовете винаги сме му се обаждали и той ни е липсвал, сега ще ни липсва също много.