На днешната дата великият ни футболист Трифон Иванов щеше да навърши 52-години.

"Помним знаменитите му постижения и чудесни човешки качества и се гордеем с него", написаха от Българския футболен съюз.

Просто незабравим!

Напомняме, че в сряда председателят на Зоналния съвет на БФС във Велико Търново Бончо Генчев и заместник кметът на Община Велико Търново проф. Георги Камарашев откриха второто издание на футболния турнир за деца в памет на Трифон Иванов.

Двамата пожелаха на момчета от шестте участващи отбора да покажат на терена най- доброто от себе си, да следват пътя на легендарния защитник и да постигнат неговите спортни успехи.

Тимовете са съставени от деца родени след 1 януари 2006 г. и са разделени в две групи, а мачовете се провеждат в две полувремена по 30 минути.

Срещите за разпределяне на местата от първо до четвърто са именно днес - на рождената дата на знаменития бранител – 27 юли.

Финалът на турнира започва в 11: 30 часа, а награждаването на призьорите е веднага след последния съдийски сигнал.

Първото издание на спортното събитие в памет на Трифон Иванов бе през миналата година, а победител стана Лудогорец (Разград). Организатори са Община В. Търново, Зоналният съвет на Българския футболен съюз и ОП „Спортни имоти и прояви“.

Гости на откриването присъстваха майката на Трифон Иванов - Марина, кметът на Община Павликени инж. Емануил Манолов, председателят на Комисията за младежта и спорта към Великотърновски общински съвет Мария Илчева, спортните експерти Георги Давидов и Йордан Дурчев, кметът на Поликраище - Димитър Тодоранов.