На 19 юли /събота/ в 11.00 часа в Арена Армеец ще се тегли жребия и ще станат известни отборите с които страната ни ще премери сили на предстоящото 4-то Европейско първенство , което ще бъде в София от 19-29 ноември 2014 г.

България ще участва с отбор мъже, който се класира на 4-то място на ЕП през 2010 година и четвърти в света за 2011г.

Надпреварата ще се проведе с подкрепата на Столична община, Министерство на младежта и спорта, Български футболен съюз- АФЛ, Национална спортна академия и Агенцията за хората с увреждания.

Мачовете ще бъдат в Арена Армеец, а държавите , които са потвърдили присъствието си за шампионата са :

МЪЖЕ – 16 отбора

България , Украйна, Белгия, Франция, Швейцария, Холандия, Дания, Турция, Молдова, Хърватия,Израел, Италия, Беларус, Република Ирландия, Полша и Русия.

ЖЕНИ- 14 отбора

Русия, Германия,Белгия, Дания, Англия, Унгария, Република Ирландия, Италия, Норвегия, Полша, Испания, Швеция, Швейцария и Турция.

На утрешната церемония за жребия ще пристигне Андрю Сколдинг- технически делегат на Европейската спортна организация на глухите /ЕСОГ/, както и Гуидо Занекия- член на Борда на ЕСОГ.

Председателят на комисията по въпросите на децата, младежта и спорта към НС Христо Монов ще присъства, заедно с председателя на спортната федерация на глухите Николай Николов и представители на БФС.