Българският арбитър Георги Кабаков получи признание от УЕФА. Той беше вдигнат до първа категория от Европейската футболна централа, което е второто най-високо стъпало в йерархията на международните съдии. 

Това означава, че все по-често ще виждаме българина да свири мачове от Шампионската лига. Последната голяма чест за пловдивчанина беше, че ръководи полуфинал на Европейското първенство за младежи до 21 г., съобщава "24 часа". Над неговата категория са само елитните съдии на Европа, които свирят двубои от елиминационната фаза на евротурнирите.  

Не толкова добри новини имаше за друг от международните ни съдии Никола Попов. Той също делеше втора категория с Кабаков доскоро, но вече е свален в трета. Така единственият роден арбитър във въпросното ниво остава Ивайло Стоянов. 

Останалите ни международни съдии са в трета категория. Освен Попов, там са още Станислав Тодоров, Волен Чинков и Стефан Апостолов. Тях ще виждаме по-често в квалификациите за европейските клубни турнири, които вече започнаха.