Неочаквано заплашително писмо от УЕФА се очаква да получи тези дни БФС. За опасността съобщава вестник „Македонски спорт“. Същата неприятна вест щяла да споходи и комшиите от Футболния съюз на Македония.

Причината за депешата от Нион е доста странна, а отборът, който може да донесе наказание на родната футболна централа, е втородивизионният Пирин Гоце Делчев. Според информацията в медията от съседната страна в град Кавадарци ще се състои международен турнир с участието на Тиквеш Кавадарци, Ренова, Победа Прилеп и българският Пирин. Колегите от „Македонски спорт“ обаче бъркат отбора на Пирин ГД с този на Пирин Благоевград. Това обаче не е от толкова голямо значение в случая, а фактът, че ще участва български отбор.

Причината за надвисналата санкция обаче е в тима на Победа Прилеп, който има 8-годишно наказание от УЕФА заради уреждане на мачове. През този период прилепчани нямат право да участват в международни мачове, включително и приятелски. А евентуален двубой Победа Прилеп – Пирин Гоце Делчев би бил именно международен.

По тази причина или Победа трябва да се откаже от участие в турнира, или гоцеделчевци да направят това, за да не последва наказание от УЕФА за футболните централи на двете страни.