УЕФА поздрави Българския футболен съюз за работата му и продължи членството на централата в Треньорската конвенция. В специално писмо до изпълнителния директор Борислав Попов, и копие до Лъчезар Димитров, Юри Николов и Бончо Тодоров, техническият директор на УЕФА Анди Роксбърг благодари за съвместната работа.

Ето и писмото:

Уважаеми г-н Попов,

В края на 2004 г. Изпълнителният комитет на УЕФА одобри препоръка от Жира Панела да въведе преоценка на асоциациите членки на Конвенцията на всеки три години. Тази преоценка се основава на обновени документи и на оценителни посещения направени от членове на Жира Панел. Панелът почувства, че тази мярка е необходима, за да се поддръжа доверието в Конвенцията и да се осигури непрекъснат контрол на качеството на националните треньорски образователни програми.

Г-н Саблон, технически директор на Белгийската ФА, проведе няколко срещи с г-н Димитров и г-н Николов. Базирайки се на положителния краен отзив от г-н Саблон, ние имаме удоволствието да ви информираме, че Българската ФА продължава да изпълнява всички изисквания на Конвенцията на УЕФА.

Ние бихме искали да ви поздравим за вашата успешна работа в областта на треньорското образование.