Носителят на титлата на България по плажен футбол и отбор №1 на Варна за 2018-а година МФК Спартак Варна има вероятност да не участва в тазгодишното издание на Шампионската лига.

Играчите от морската столица, които през миналия сезон записаха страхотен успех в турнира на шампионите в Европа, класирайки се на 12-о място и ставайки първия роден тим, който играе на осминафиналите, все още не са потвърдили своето участие за изданието през тази година.

Потърсен за коментар относно подробности за подготовката и участието на отбора, старши треньорът Симеон Христов бе твърде лаконичен: "Отборът тренира и се подготвя за сезона. Хората, които са в клуба, полагат усилия за останалото. Три години се справяме, надявам се и сега да успеем да го направим, въпреки всички трудности. Може да участваме, може и да не участваме. Не искам да влизам в повече подробности, а и няма нужда."

Шампионската лига по плажен футбол ще се проведе между 31 май и 9 юни в Назаре, Португалия. В турнира ще участват шампионите на всички държави на континента, както и много от най-силните отбори на страните, които развиват тази изключително атрактивна разновидност на футбола.

Очакванията са новото издание на турнира да счупи рекорда за участници и тимовете да надхвърлят 90 на брой.