Бившият президент на футболен клуб Нефтохимик Георги Танев е бил убит късно снощи в Бургас. Според полицията става дума за битов скандал. 30-годишният бизнесмен е държал властта в бургаския клуб до декември миналата година.

Той е единият от съдружниците във фирмата, която пое изграждането на новият МОЛ в Бургас - „Галерия". Мъжът е починал от тежка кръвозагуба, след като е бил намушкан в областта на корема късно снощи.

От полицията са задържали евентуалния извършител на деянието 28-годишен бургазлия с инициали Д.С.

Една от версиите е че Георги Танев, заедно със своя телохранител - 26-годишен мъж, на име Горан от Бургас се е сбил с евентуалния извършител, който в последствие ги е намушкал. Горан е настанен в Бургаската болница с прорезна рана в областта на гърба, но без опасност за живота. Инцидентът е станал в близост до арменската църква в града.

Георги Танев беше икономически директор и основател на строителната компания, която пое изпълнението на проекта за голям търговски център в Бургас в съдружие с Мартин Дяков. Фирмата, има представителства в София, Бургас, Велико Търново и Варна.