Един от най-големите футболисти на Марек в 107-годишната история на клуба - Димитър Димитров-Мики напусна този свят след дълга борба с коварна болест. Той е една от емблематичните личности в историята на Марек, участвал в най-големите успехи на дупнишкия футбол в България и Европа.
 
За него се говореше по терените с уважение, както заради благия си характер, така и заради спортсменския си дух. Феновете в Дупница го помнят с бразилската техника, с ювелирните пасове и феноменалното дриблиране с топката. Мики остава завинаги част от състава на Марек, спечелил единствената досега Купа на България през 1978 година, когато дупничани побеждават ЦСКА с 1:0, както и бронзовите медали в България.
 
Въпреки интересът от софийските ни отбори в онези години, Мики остана верен до последно на родния си клуб. Последните години той и семейството му живееха в САЩ.
 
С решение на Общински съвет през 2016 година, Мики и останалите играчи и треньорите от „златния отбор“ на Марек бяха удостоени с най-високото отличие – „почетни граждани“.
 
Ето какво написаха от Марек:
 
"Светъл път, Мики! Бог да те прости!
 
Ръководството на ФК Марек 1915 изказва сърдечни съболезнования към семейството и близките на една велика легенда на Марек - Димитър Димитров-Мики!
 
Поклон, майсторе, почивай в мир!"