Българският талант на плевенския Спартак 1919 Красимир Тодоров вече е играч на Твенте (Нидерландия), съобщиха от клуба му. Трансферът на родения през 2004 г. нападател се осъществява със съдействието на неговия агент - Антъни Раво.
 
В клуба от Нидерландия се подвизава още един наш талант - Станислав Дюлгеров, който е с година по-голям от Тодоров. Безспорно най-известното име в Твенте е на Николай Михайлов, който изкара най-силните си футболни години в местния тим. 
 
През пролетта на 2019 г. Красимир Тодоров тренира една седмица с юношеския тим на Евертън по покана на английския клуб. Миналата година той бе избран за най-добър нападател в Елитната Група до 15 г., както и за  капитан на националния отбор на България (род.2004 г.).
 
Треньорът му в Спартак 1919 Радостин Александров не спести суперлативите за младия футболист.
 
„Красимир е изключителен талант! Той е от онези, специални играчи, които имат от всичко по много. Скорост, сила, издръжливост, техника, интелект – във всеки компонент той е с перфектни резултати. Като характер също е изключително момче, което се е справило с всичко по пътя си до момента. Винаги целенасочен, устремен и отдаден към футбола, играч, който знае какво иска и какво е нужно, за да го постигне", коментира Александров.