Любителите на футбола в Пловдив са в очакване на турнира „Аматьори срещат професионалисти” с Ариана. Града под тепетата е домакин на третия от десетте регионални тура. Той ще се проведе от 30 април до 2 май, като мачовете ще се проведат на терените на спортен център „Оптимум”. До момента заявка за участие в сайта на Ариана (www.ariana.bg) са подали 160 отбора, а записването продължава до 25 април, неделя(включително). За да бъдат допуснати до игра, отборите трябва да потвърдят участието си чрез заявление и заплащане на такса от 5 лева на състезател лично в спортен център „Оптимум”.

В присъствието на националния селекционер – Станимир Стоилов и представители на основния партньор на турнира – БФС, днес бе обявен стартът на футболния турнир в града. След приключване на официалната част, Мъри демонстрира на присъстващите журналисти своите футболни умения на един от атракционите на Ариана, предвидени да бъдат част от развлекателната зона на всеки турнир. Нетрадиционната футболна врата за измерване точността на удара ще бъде инсталирана в рамките на големи вериги магазини в Пловдив от средата на седмицата (21.04.2010) и ще бъде достъпна за всички любители на футбола и Ариана.

Миналата седмица „Аматьори срещат професионалисти” с Ариана вече излъчи шампиона за Благоевград – „Атлетик Грамада”. След разиграване на срещи между най-добрите непрофесионални футболисти, в края на юли ще стане известно името на аматьорския отбор, победител в първенството на най-продаваната марка бира за 2009 год. Наградата, която Ариана присъжда, е шансът спечелилият отбор да „скрие топката” на шампиона на България за 2010 година.

За да бъдат в течение с най-актуалната информация за „Аматьори срещат професионалисти” и любопитни спортни новини, футболните фенове могат да посетят официалния сайт: www.ariana.bg.