Тръст „Синя България“ поде хубава инициатива за подпомагане Левски U17, за да отидат възпитаниците на Йордан Петков на силен турнир във Франция. 

От Тръста разпространиха информация, че са започнали кампания за събиране на средства. 

Ето и пълния текст, без редакторска намеса:

"Уважаеми левскари,

за втора поредна година Тръст “Синя България” организира кампания в помощ на академията на ПФК Левски и участието на един от детско-юношеските ни отбори в международен турнир в Европа.

Избрахме да подпомогнем Левски U17 (родени 2001-2002 г.) със старши треньор Йордан Петков и да го изпратим на най-силния за тази възрастова група турнир във Франция. Турнирът в Лил е от 19-ти до 21-ви май, като Левски ще изиграе минимум четири и максимум шест мача.

Жребият ни отреди група с испанския Валенсия и мексикансия Клуб Америка. 

Останалите участници са: Атлетико Мадрид, Порто, Глазгоу Рейнджърс, Галатасарай, Лил, Копенхаген, Ланс, Брюж и местният Сан Андре. Те са разделени на четири групи по три отбора. По регламент се играе две полувремена по 20 минути в потоците, и две полувремена по 25 минути в директните елиминации.

Сумата, която трябва да досъберем е 2288.80 лева. В сметката на Тръста вече има 5453.20 лева.

Дарения могат да се правят по банкова сметка
Сдружение „Синя България”
IBAN: BG14UNCR70001521759583, BIC: UNCRBGSF
и
PayPal: levski@sinyabulgaria.org

Кампанията е част от нашата мисия и стратегия да помогнем на любимия ни клуб да функционира по европейски модел, да допринесем за по-светлото му и добро бъдеще и най-вече да вложим средства и усилия в името на нашите сини деца с надежда те да са бъдещите звезди на Левски. Избрахме един изключително престижен турнир, в която юношите на Левски най-много се доближават до мъжкия и професионален футбол. Защото смятаме, че именно те най-силно се нуждаят от европейски опит и възможност за изява.

Кампанията е част от честванията на 75 години от рождението на Георги Аспарухов-Гунди, в които ще се включи и Левски U17.
Надявам се, че членовете на Тръст “Синя България”, както и всеки левскар, който желае, ще се включат в тази благородна мисия – да подкрепим бъдещето на Левски!"