С разпит на свидетели в Районен съд започна делото по Указа за борба с дребното хулиганство срещу майката на Димитър Бербатов - Маргарита и снаха й Димитрина Ганчева-Бербатова, съобщава БГНЕС.

Нарушители са освен Бербатови, така й репортерката Бетина Апостолова. Съдия Мирослава Йорданова даде ход на делото след като Албина Анева - адвокат на Бербатови, представи документ, че на предното заседание – в четвъртък, когато делото бе отложено поради неявяването им, била на дело в София.

Маргарита Бербатова обясни, че била на погребение на колежка, а Димитрина – че нямало кой да гледа детето й.

След като съдия Йорданова прие представените доказателства и ги намери за основателни за отлагането на делото, то започна с разпит на деветимата свидетели. Това са патрулни полицаи от РУП-Благоевград, четирима антимафиоти, колега на нападната репортерка и Асен Бербатов. Никой от тримата Бербатови не пожела да говори пред репортерите. Според адвоката им, Маргарита ще говори след края на делото, което започна в 11.15 часа.

На 30 януари – рождения ден на Димитър Бербатов, към 17 часа антимафиотите от ГДБОП спират за проверка автомобил Сеат, управляван от Асен Бербатов. Репортерката прави снимка на акцията, когато, по нейните думи, й се нахвърлят Маргарита и снаха й Димитрина. Те двете блъскат, удрят и скубят Апостолова. Последната също е нарушител, тъй като според двете Бербатови, ги обидила.