„Трите Мечки“ (Шумен), Национални шампиони на Фен Купа за 2007 и 2010 година, победоносно вдигнаха за седми път Регионалната Фен Купа за областите Разград, Шумен и Търговище.

За втора поредна година финалното дерби на Регионалните полуфинали ги изправи срещу миналогодишните Национални шампиони „Антибиотик“ - вторият тим, който и този сезон продължава по пътя за Маракана.

Двата отбора отново ще се борят за Националната титла по време на Големия финал в Русе, в края на август. Там най-добрите 24 отбора от цяла България ще премерят сили за голямата награда в тазгодишното издание на турнира – пътуване до легендарния футболен стадион Маракана в Рио де Жанейро. 
Въпреки че квотата за Националните финали вече им принадлежеше, двата отбора финалисти се раздадоха максимално по време на финалния мач, за радост на феновете на стадион „Панайот Волов“ в Шумен.

Точно както подхожда на два отбора носители на Националната Фен Купа, финалното дерби бе повече от зрелищно. Единственият гол дойде във второто полувреме, когато „Трите Мечки“ се възползваха от авантаж след очевидно нарушение и с изненадващ шут опънаха мрежата на противниковата врата. 

Почетната трета позиция остана за момчетата от „Лафурия“ (Исперих), а призовата четворка бе  допълнена от тима на „Вълците“ (Шумен).  Спорът между тях бе решен чрез дузпи и завърши с 3:1 за „Лафурия“. За най-добър вратар на шуменските полуфинали бе обявен Ивайло Станчев от „Антибиотик“, а за най-атрактивен съзтезател Велко Христев от „Трите Мечки“. Най-малко нарушения по време на мачовете си регистрираха момчетата от „М.Т.С. и Приятели“ и с това си спечелиха титлата „Най-спортсменски отбор“. 

Каменица Фен Купа Шумен

източник: Каменица Фен Купа Шумен

Любимата на всички активация „Точен шут“ намери своя втори победител за сезона в лицето на Божидар Цонев от тима на „Стража Махала“ (Шумен). Той прие наградата си придружен от бурните аплодисменти на своите приятели и съотборници, с които ще сподели 365 литра Kamenitza.

Много награди бяха раздадени и от партньорите на Фен Купа - adidas, GLOBUL, Ford Moto-Pfohe и Samsung. Чисто нов смартфон Samsung Galaxy Core от куиз играта на GLOBUL бе спечелен от Петко Петков от Шумен, чието име беше официално изтеглено от водещите Иво Райчев и Мишо Дюзев под арката на Фен Купа. Най-бърз в другата активация на телекома „Бърза връзка“ бе Даниел Георгиев от Шумен. Той премина трасето за 7,31 секунди и получи комплект рекламни артикули на „Манчестър Юнайтед“. Васил Марков от Търговище ще има удоволствието да заведе своята избраница на спа-уикенд за двама в луксозен хотел в Банско, благодарение на блестящото си представяне във „Футболното жонглиране“ на Ford Moto-Pfohe. 

За пръв път в историята на турнира Kamenitza Фен Купа ще акостира в Трявна на стадион „Ангел Кънчев“, където ще се проведат полуфиналните дербита за отборите от Плевен и Велико Търново на 19 и 20 юли. Всички актуални новини покрай тазгодишното издание на Фен Купа можете да намерите във facebook на www.facebook.com/kamenitzafancup и на официалната страница www.kamenitza.bg/FanCup.